Soms is een nieuwe school kiezen gemakkelijk. Je hebt bijvoorbeeld verhalen gehoord van je broer, zus of vrienden. Daardoor wil jij ook naar die school. Het kan ook zijn dat je echt nog geen enkel idee hebt. In beide gevallen is het goed om zélf op onderzoek uit te gaan en je eigen keuze te maken. Zo ontdek je wat het beste bij jou past. José Lemke van OSG Piter Jelles, geeft je advies.

Hoe ontdek ik welke school het beste bij mij past?

“De eerste stap is dat je deze informatie van Piter Jelles eens goed doorleest, dat geeft al een beetje een beeld. Ook staan er leuke filmpjes op de sites! Vervolgens kan je de Beleefdagen en de Open Dagen bezoeken, Als je een verdeling maakt tussen de Beleefdagen en Open Dagen, kan je genoeg indrukken op doen. Als je dan nog vragen hebt, dan heeft elke school nog een last minute. Natuurlijk neem je je ouders mee.”

Wat moet ik vooral doen?

“Het is altijd goed om te praten met je docenten, ouders, broers, zussen, vrienden en vriendinnen. Maar maak wel zelf je keuze. Bezoek zelf een paar scholen. Voelt het goed en zie je jezelf daar wel rondlopen? Dan heb jij jouw plekje gevonden.”

Heeft Piter Jelles ook kleine scholen?

“Jazeker! Je denkt misschien dat het heel groot is bij Piter Jelles. Maar de leerlingen zitten verspreid over negen scholen. Dat valt dus wel mee.”

Wat kunnen mijn ouders doen?

“Voor ouders/verzorgers is het vooral belangrijk dat ze onze website en social media goed in de gaten houden. Hierop staat alle informatie over onze scholen en de voorlichtingsmomenten."

Als ik een school heb gekozen, is er dan altijd plek?

“Jazeker! Als jij vindt dat je bij een school van Piter Jelles past, dan maken wij daar plek voor jou. Bij sommige scholen is er wel eerst een gesprekje om te kijken of jouw verwachtingen kloppen met wat de school biedt.”

En als ik er zelf echt niet uitkom?

“Dat is helemaal geen probleem! Laat je ouders gewoon even met mij bellen. Ook je juf of meester kan mij om advies vragen. Ik weet zeker dat we ook voor jou een passend plekje vinden. Bij Piter Jelles of ergens anders, dat kan natuurlijk ook.”

Tot slot, wie is eigenlijk Piter Jelles?

“Piter Jelles Troelstra was een bekende Friese schrijver/dichter, advocaat en politicus. In ons logo zie je het gezicht van Piter Jelles op jonge en oude leeftijd.”

José Lemke is te bereiken via: jlemke@ovofn.nl of op 06 46 62 15 09