Volg je talent!

Haal het beste in jezelf naar boven bij het Leeuwarder Lyceum! Je vindt hier een breed aanbod van vakken én aandacht voor sport, muziek of je andere talenten en interesses. Je wordt nóg beter in wat je al goed kan. En we helpen je bij wat minder goed gaat. We zijn trots op ons technasium, open labplein, kunstatelier, talenplein én onze betrokken docenten die jou op weg helpen naar je diploma.

Onze school

Je kan onze school goed en veilig bereiken, ook met de bus. We hebben mooie les- en werkplaatsen (met een echt scheikundelaboratorium) en een mediatheek met desktop-pc’s, een studieruimte en boekenuitleen. De gymzalen en het sportveld zijn deel van de school en lekker dichtbij. Tussen de lessen door kan je chillen en studeren op verschillende leerplekken en in de kantine

Keuze genoeg

Je krijgt vakken volgens een lesrooster. Tijdens de banduren kan je ook eigen keuzes maken en bijvoorbeeld ondersteuning krijgen of een extra vak volgen. Wil je op school met een vak bezig of aan een project werken? Dat kan op ons bètaplein of talenplein, maar ook in het kunstatelier of technasium. Je kan kiezen uit veel verschillende vakken, zoals muziek, Fries, Spaans en wiskunde D. Hierin kan je ook examen doen.

We helpen je

Je wordt begeleid door een mentor, die samen met jou en je ouders regelmatig overlegt over je ontwikkeling en kijkt wat je daarbij nodig hebt. Voor extra ondersteuning kan je terecht bij onze pedagogische medewerkers. Heb je dyslexie? Dan is er voor jou speciale begeleiding.

Extra uitdagingen

Naast je vakken, zijn er vele extra’s waarmee we je uitdagen. In het eerste en tweede jaar volg je op havo en vwo het vak Onderzoeken & Ontwerpen in de ruimte van het technasium. Vanaf het derde leerjaar is dit een keuzevak. Ook kan je deelnemen aan de Young Solar Challenge, waarmee we een aantal keren kampioen zijn geworden. Dit schooljaar doen we voor het eerst mee aan de Lego League en de Olympic Moves. Voor onder meer wiskunde en biologie dagen we je uit mee te doen aan Olympiades. We bieden debattraining aan en je kan je Cambridge-Engels certificaat behalen. Zo krijg jij volop mogelijkheden om je talent te volgen!

VOLG JE
TALENT!

Bekijk de live rondleiding

Dit schooljaar ben je weer van harte welkom op onze school, zodat je in het echt de sfeer kunt ervaren. Vorig schooljaar kon dat helaas niet en daarom hebben we toen een live rondleiding vastgelegd. Deze kun je hier nog terugkijken.

Maak een interactieve virtuele tour door school

Maak een virtuele tour door onze school via Google Street view. Je kunt zelf rondlopen en de school komt voor je ogen tot leven!

image

Proef de sfeer

Heb je een vraag?

Leeuwarder Lyceum

Dr. Jacob Botkeweg 3, 8935 AB Leeuwarden

Telefoonnummer: (058) 88 01 400

E-mail: leeuwarderlyceum@pj.nl

Social: facebook - instagram