Een breed aanbod

Weet jij al wat je later wil doen? Veel kinderen hebben geen idee. Dat is ook wel logisch als je het nog nooit hebt gedaan. Gelukkig hoef je bij ons niet te kiezen. Je gaat gewoon veel verschillende vakken en beroepen ontdekken, wij noemen dat loopbaanleren. En als jij je diploma van YnSicht hebt, weet je heel goed welke beroepsrichtingen er zijn. Daardoor kan je een beroep kiezen dat bij jou past. Met je diploma van YnSicht kan je terecht bij vrijwel alle mbo-opleidingen in Nederland.

Leren in de praktijk

Op onze school leer je door te doen in de praktijk. Daarvoor hebben we drie werelden gemaakt, de wereld van Techniek en Ontwerpen, de wereld van Sport en Gezondheid en de wereld van Podium en Horeca. Samen met medeleerlingen organiseer je bijvoorbeeld een event, maak je je eigen voorstelling en lichtplan of ontwerp je een energieneutrale woonwijk. Door te werken aan echte praktijkopdrachten die je uitdagen, merk je wat jou interesseert.

Je eigen coach

Je hebt een eigen mentor/coach die jou kent en die je helpt ontdekken wat je wil worden. Zo zet je iedere keer een nieuwe stap tijdens je opleiding. Samen met jou en je ouders kijkt je coach ook welk leerproces goed bij je past. Als het nodig is, kan je extra ondersteuning krijgen. Of juist extra uitdagingen, die passen bij jouw niveau en interesses. Je kan vakken volgen op je eigen niveau en extra vakken doen als je uitdaging zoekt.

VOLG JE
TALENT!

Ynsicht Open Dag 2021 Tour 1

Ynsicht Open Dag 2021 Tour 2

Ynsicht Open Dag 2021 Tour 3

Jouw ontdekkingsreis

Je hebt een ruime keuze aan leerroutes (werelden) en daar binnen vind je een groot scala aan keuzevakken, zoals robotica, woon- en kantoortechnologie, idee-ontwikkeling, ondersteuning bij sport- en bewegingsactiviteiten, bijzondere keuken, evenementen, podium, gemotoriseerde tweewielers of uiterlijke verzorging. En eigenlijk is dit nog maar een klein deel van alle keuzevakken die we aanbieden. Zo stem je je opleiding nog beter af op wat je leuk vindt. Bij YnSicht krijg je alle ruimte.

Experience Lab

In ons Experience Lab valt veel te beleven op het gebied van moderne technieken. Er zijn challenges ontwikkeld speciaal voor leerlingen uit groep 7 en 8. Een challenge is een opdracht gekoppeld aan een vorm van technologie. Denk hierbij aan het programmeren van robots, vliegwedstrijden met drones, werken met een lasercutter, 3D printen, spelen met microbits en kennismaken met virtual reality. Het Experience Lab is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 9:00 uur tot 11:30 uur. Reserveren doe je via onze website.

Proef de sfeer

Heb je een vraag?

YnSicht

Prinsessenweg 4, 8931 EG Leeuwarden

Telefoonnummer: (058) 8801 500

E-mail: ynsicht@pj.nl

Social: facebook - instagram